Last weekend was a little special one, Paddy was kind and took me with her to Nairobi, to a little fair held by a French school. We were lucky and had pretty sunshine all day even though according to the news Nairobi had it's fair share of rain last week. On Sunday we went to Lake Naivasha and I had a relaxing day on the island, even though now I look like a panda because I had my sunglasses on whole day in the sun… Classy.

 

On Thursday we had a little brain puzzle. I taught myself to knit brioche stitch on Wednesday and on Thursday I was supposed to teach it to Mary. Well, Mary is a amazingly fast knitter, the only problems being that she is left handed and she knits the English way when I am right handed and knit the Continental way. Mary then teaches me to knit like she does, left handed and English and boy was it fun, like I suddenly would have lost all coordination skills in my hands. Instantly regretted saying to Kay that “brioche is not difficult, she will learn it in five minutes” and another two hours later, I still don’t know how to do it left handed and English way, but at least Mary does so we are safe.

 

 

After work on Thursday I went for a jog. I started it all by myself, but when passing Oliver’s house, suddenly there were 6 dogs running with me. We had a nice run, and when I was finished and “returned” them home, one didin’t want to stay home and followed me the rest of the night. He came with me to shower and stayed behind my door when I ate. He followed me to the pizza party organized by Zoe and Andrew and he even walked me back home at night before going home. Later I heard that the house where he lives in was empty, his owners were away so he was just in need of company.

 

My two weeks in numbers: 3 new sundresses, 1 broken presso pan, 3 large cups of Java House coffee, 2 lost knitting needles, 6 new dog friends.

 

Can you remember which Kikoi-product comes from Mountain Logonot? Muistuuko mieleen mikä Kikoi-tuote tulee Logonot-vuorelta?

 

Tämä viikonloppu oli vähän erilainen, Paddy oli ystävällinen ja otti minut mukaansa Nairobiin, pieneen ranskalaisen koulun järjestämään myyntitapahtumaan. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä viimeaikoina Nairobissa on satanut paljon, mutta lauantaina ei satanaut yhtään. Sunnuntai meni rentoutuessa Naivasha-järvellä, vaikka nyt tyylikkäästi näytänkin pandalta, sillä pidin aurinkolaseja koko päivän auringonpaisteessa…

Torstaina meillä oli täällä neulontapähkinä purtavana. Opettelin itse patenttineuleen keskiviikkona, sillä torstaina minun oli määrä opettaa se Marylle. Mary on uskomattoman nopea neuloja, pikkuongelma tuli vain siitä, kun hän on vasenkätinen ja neuloo englantilaisittain, kun minä taas olen oikeakätinen ja neulon “mannermaisesti”. Aloitettiin siis siitä, että Mary opettaa minut neulomaan vasenkätisesti ja englantilaisittain, ja eikös se ollut hauskaa, ikäänkuin olisin yhtäkkiä menettänyt kaiken koordinaation käsistäni. Olin ehtinyt juuri sanoa Kaylle, että “patenttineule ei ole vaikea, Mary oppii sen viidessä minuutissa”, kun kaksi tuntia myöhemminkään minä en osaa neuloa sitä vasenkätisesti. Mary sen sijaan oppi sen, joten selvillä vesillä ollaan.

Torstaina töiden jälkeen lähdin lenkkeilemään, aloitin ihan yksin, mutta mennessäni Oliverin talon ohi mukaani tarttui 6 koiraa. Kun lenkki oli tehty ja ajattelin “palauttaa” koirat kotiinsa, yksi ei halunnut jäädä ja seurasi minua koko loppuillan. Se tuli suihkuun kanssani ja istui oveni takana kun söin. Sitten se seurasi minua Zoen ja Andrewn pizza-kekkereihin ja vielä saattoi minut illalla kotiin ennenkuin lähti kotiinsa. Myöhemmin kuulin, että sen omistajat ovat poissa kotoa, joten koiraparka kaipasi vain seuraa.

Kaksi viikkoani numeroina: 3 uuttaa mekkoa, 1 särkynyt pressopannu, 3 isoa kuppia Java Housen kahvia, 2 kadonnutta puikkoa, 6 uutta koirakaveria.

Posted in News By

Salla Thure